Webinar "Rijden op waterstof in Drenthe" op donderdag 8 oktober van
16.00 uur tot 17.00 uur aanmelden via https://www.streampool.nl/webinars/webinar-waterstof-provincie-drenthe
PROGRAMMA:
Gedeputeerde
Tjisse Stelpstra heet u welkom en vervolgens wordt u onder leiding
van moderator Wilma Nabring bijgepraat. Sprekers Detmar Ypma, Chris
van Dijk en Guido Hoek nemen u mee in:
·
de
ontwikkeling van vijf waterstofvulpunten in Drenthe;
·
welke
waterstofauto's u kunt rijden;
·
de
financieringsmogelijkheden voor aanschaf van een waterstofauto.
SPREKERS:
Detmar
Ypma is door OrangeGas als projectmanager en kwartiermaker aangesteld
om een netwerk van H2 tankstations in Drenthe te realiseren. Hij
vertelt waar de waterstoftankstations komen in Drenthe en wat er komt
kijken bij de locatiekeuze voor de waterstoftankstations.
OrangeGas bouwt deze stations in samenwerking met Resato om een
wezenlijke bijdrage te leveren aan de duurzame mobiliteit in
Nederland. OrangeGas ziet waterstof als een logische aanvulling op
het assortiment.
Chris van Dijk is senior beleidsadviseur Duurzame mobiliteit bij RAI Vereniging, de belangenbehartiger voor de mobiliteitsindustrie. Chris is binnen RAI Vereniging verantwoordelijk voor tal van thema’s die raken aan duurzame mobiliteit en medeoprichter van het Nationale H2Platform. Hij is al jaren actief om de uitrol van waterstof en elektrisch rijden te versnellen en vertelt u meer over het rijden in een waterstofauto, welke waterstofauto's er zijn en welke eraan komen.
Guido Hoek is fondsmanager van de Drentse Energie Organisatie, het energiefonds van de provincie Drenthe. Hij informeert u over de verschillende financieringsopties voor de aanschaf van een of meerdere waterstofauto’s en over de fiscale regelingen die van toepassing zijn. Op basis van deze informatie laat hij u zien wat het rijden op waterstof kost.
Ander nieuws
Energielening Collectieven beschikbaar bij Energiefonds Drenthe
Vanaf 12 juni 2024 kunnen energiecoöperaties en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) gebruik maken van een lening van het Energiefonds Drenthe voor hernieuwbare energieprojecten. De ‘Energielening Collectieven’ is beschikbaar voor lokale energie-initiatieven tot een bedrag van 200.000 euro. Deze lening is aan te vragen voor projecten waarvoor de aanvrager al eerder een SCE- of een SDE-subsidie heeft ontvangen.
Subsidieregeling Energiebesparing Drents MKB bijna open
Drentse ondernemers kunnen vanaf 28 februari subsidie aanvragen om hun energielasten te verlagen. Ben jij een Drentse mkb-ondernemer? En wil je aan de slag met het besparen van energie in jouw bedrijf? Dan kun je vanaf 28 februari 2023 gebruikmaken van de Subsidieregeling energiebesparing Drents MKB van de provincie Drenthe. Bereid nu alvast voor en dien op 28 februari een aanvraag in bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).
Maatschappelijke Energielening tegen 0% rente
Sinds kort is het Energiefonds Drenthe uitgebreid met een vierde financieringsvorm. De Maatschappelijke energielening is een renteloze lening bestemd voor maatschappelijke organisaties die beschikken over eigen vastgoed of accommodatie en die willen investeren om dit te verduurzamen d.m.v. energiebesparing en/of duurzame energie-opwek.